Oefentherapie

>>Oefentherapie
Oefentherapie2019-04-26T11:50:08+00:00

Oefentherapie maakt altijd onderdeel uit van uw behandeling. Het sterker maken van spieren en het beter belastbaar maken – op verantwoorde manier – is heel belangrijk voor het herstel van hielklachten en om herhaling van hielproblemen te voorkomen.

Wat is oefentherapie?

Met oefentherapie verbetert u de kracht, stabiliteit en mobiliteit van pezen en spieren. Ook kan oefentherapie ingezet worden om te voorkomen dat klachten weer terugkomen en om pijn te verminderen.

Maatwerk in oefentherapie

Welke oefeningen u krijgt, is afhankelijk van het type hielprobleem, de duur van uw klachten en of het een terugkerende klacht is of een nieuw hielprobleem. Heeft u last van de pees zelf, dan starten we vaak met excentrische training in combinatie met EPTE of shockwave. Maar als u last heeft van insertie (de aanhechting van de pees) dan kunnen excentrische oefeningen (als deze overmatig of onjuist worden uitgevoerd) het probleem verergeren vanwege de trekkrachten op de pees. Ga dus niet zelf dokteren, maar laat uw hielklacht door een van onze fysiotherapeuten onderzoeken en professioneel behandelen.

Hardloopadvies

Speciaal voor hardlopers met hielproblemen bieden wij hardloopadvies. Door een loopanalyse te maken wordt duidelijk hoe uw voet beweegt en zich afwikkelt tijdens een training. Met kleine aanpassingen in houding en techniek kunt u uw prestaties snel verbeteren en de kans op overbelasting verminderen. Door naar voren te kijken creëert u bijvoorbeeld minder druk op de kuiten en achillespezen tijdens het hardlopen. Tot slot geeft uw fysiotherapeut u advies voor een verantwoorde trainingsopbouw bij blessures.