Fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten2023-08-03T08:49:40+00:00

Hoogwaardige vakkennis, openheid en een prettige onderlinge sfeer, dit zijn de voornaamste kenmerken van ons team.

De fysiotherapeuten van Hielpijncentrum Achterhoek zijn:

Leonie Engelaar, Sportfysiotherapeut MSc, Musculoskeletaal Echografist MSc

Enthousiast en gedreven, dat is Leonie. Met masterspecialisaties in sportfysiotherapie en echografie legt Leonie zich met name toe op fysiotherapie voor (amateur en prof-) sporters. Als eerdere behandelmethodes onvoldoende resultaat hebben gehad, bijt zij zich vast in de kern van het probleem en werkt toe naar klachtenverlichting en herstel.

Leonie heeft grondige kennis van het diagnosticeren van complexe en chronische klanten bij patiënten via echografie en kan alle fysiotherapeutische behandelmethodes toepassen. Voor hielproblemen zijn dit met name nieuwe ontwikkelingen als EPTE in combinatie met oefentherapie, dry needling en shockwave. Om patiënten met chronische hielproblemen zo effectief mogelijk te helpen, stemt Leonie deze behandelmethodes nauwgezet op elkaar af.

In haar vrije tijd is Leonie enthousiast hardloopster, zowel individueel als bij de atletiekvereniging. Ook geeft ze met veel plezier expert-tips op de site van de atletiekunie.

Alex Drost, Sportfysiotherapeut MSc, MSU-Echografist

Gestructureerd en een echte teamspeler, dit zijn typeringen die 100% bij Alex passen. Met een masteropleiding in sportfysiotherapie ziet Alex veel sporters in zijn praktijk. Tijdens zijn opleiding had hij al raakvlakken met volleybal en dit is nog steeds heel actueel: Alex is verantwoordelijk voor het kracht- en trainingsbeleid en de fysiotherapeutische verzorging van het 1e heren team van Orion Topvolleybal.

Alex is MSU-echografist met grondige kennis en ervaring op het gebied van hiel- en peesproblematiek. Gecombineerd met shockwave therapie, EPTE, medical taping en andere fysiotherapeutische behandelmethodes biedt Alex hielzorg over de volle breedte. Zijn analytische blik stelt Alex in staat om chronische klachten te ontleden en deze te vertalen naar een professioneel advies. Het is zijn kracht om objectieve feiten op een heldere manier aan zijn patiënt uit te leggen en reële verwachtingen te scheppen.

Buiten werktijd toert Alex twee tot drie keer per week lange afstanden op zijn racefiets. Bij bladval op de weg is hij op de tennisbaan te vinden. Niet voor een potje ‘hobby-tennis’, maar voor serieuze competitie.

Laurens Harms, Algemeen fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, MSU-echografist

Vakinhoudelijk nieuwsgierig en altijd de schouders eronder. Laurens houdt van hard werken, maar dan wel in een prettige, informele setting. Hij heeft al bijna twintig jaar ervaring in de algemene- en sportfysiotherapie. Ook is Laurens MSU-echografist met ruime ervaring in hiel- en peesproblematiek.

De integrale kijk op het lichaam bij hielklachten, het achterhalen van het probleem en het daarop afstemmen van het behandelplan beschouwt Laurens als een van de mooiste (en effectieve) kanten in zijn vak. Door zijn jarenlange ervaring is Laurens overtuigd van de meerwaarde van de gecombineerde aanpak (oefentherapie, fysiotherapie en podotherapie) bij de aanpak van chronische hielproblemen, zoals hielspoor, hielpijn en achillespeesblessures. Via continue bijscholing, het bestuderen van recente publicaties en het volgen van andere hielpijnexperts op social media blijft hij doorlopend up-to-date.

Om te ontspannen maakt Laurens veel kilometers op zijn mountainbike of racefiets, via de wielerclub in Zelhem of uitdagende wielertochten in de omgeving.

Freek Jager, Algemeen Fysiotherapeut, MSU-echografist

Onderzoekend en leergierig: Freek heeft na zijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut diverse vervolgopleidingen afgerond, zoals shockwave, epte en echografie.

Freek behandelt vooral veel sporters met hiel- en achilleespeesklachten. Het is zijn uitdaging om patiënten te laten herstellen en het sporten op een verantwoorde manier op te laten pakken. Naast het diagnosticeren en behandelen van patiënten met hielproblemen geeft Freek preventie- en revalidatieoefeningen.

In zijn vrije tijd is Freek fanatiek voetballer bij Viod. Veel collega-voetballers zie hij terug in zijn praktijk en helpt hij graag vlot en goed om weer pijnvrij te kunnen sporten. Naast voetballen ontspant hij door te mountainbiken in de bossen van Montferland: lekker het hoofd leegmaken in de natuur.