Werkwijze

Werkwijze2019-05-20T07:48:59+00:00

Hielproblemen zijn vaak heel hardnekkig en kunnen uw dagelijks functioneren behoorlijk verstoren.

Heeft u chronische hielpijn, maak dan nu een afspraak bij Hielpijncentrum Achterhoek.

Binnen drie werkdagen het eerste consult

U vult uw contactgegevens in, waarna wij binnen één werkdag contact met u opnemen. Vervolgens streven wij ernaar om de intake binnen drie werkdagen met u te plannen.

Voor het inschakelen van specialistische hielpijnzorg is een verwijzing van uw huisarts niet nodig.

Intake en echografisch onderzoek

Tijdens de intake vertelt u wat de hielproblemen zijn en hoe lang u deze klachten al heeft. Uw fysiotherapeut doet een functieonderzoek en vraagt u naar de behandelmethoden die al zijn toegepast en met welke regelmaat. Verder maakt uw therapeut een volledige analyse van uw situatie, uw leefstijl, gewicht, sport en werkzaamheden.

Vervolgens maakt de fysiotherapeut – tijdens de intake of een vervolgafspraak – een echo van het probleemgebied. Tijdens dit echografisch onderzoek beoordeelt uw therapeut de conditie van het peesmateriaal, omliggende weefsels en de hiel. Een echo biedt veel meerwaarde omdat op deze manier goed te zien is wat een spier onder beweging doet en zijn eventuele afwijkingen snel vast te stellen.

Onze therapeuten zijn volledig gekwalificeerd in echografie en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren en interpreteren van echografisch onderzoek.

Diagnose en behandelplan op maat

Op basis van het gesprek en het (echografisch) onderzoek formuleert uw fysiotherapeut het maatwerk-behandelplan. Hierbij vinden wij het heel belangrijk dat wij u goed en duidelijk informeren over de gekozen behandelmethodes en de wederzijdse verwachtingen.

Als uw hielprobleem ook behandeld moet worden door onze podotherapeut, dan heeft u binnen een korte termijn een vervolgafspraak met hem. Na podotherapeutisch onderzoek krijgt u bijvoorbeeld schoenadvies, podotherapeutische inlays (zooltjes) of advies over uw loophouding en -stijl. Juist de combinatie van podotherapie en fysiotherapie is bewezen effectief bij de behandeling van hielproblemen.

Evaluatie

Tussentijds toetsen we regelmatig de voortgang van uw herstel. Als blijkt dat de behandeling onvoldoende aanslaat, past uw therapeut het behandelplan aan en kiest een andere of aanvullende behandelmethode.

Is verdere assistentie nodig van onze externe partners, dan hebben wij korte lijnen voor collegiaal overleg. Wij helpen u vlot en professioneel!