Werkwijze

Werkwijze2023-08-03T08:47:52+00:00

Hielproblemen zijn vaak heel hardnekkig en kunnen jouw dagelijks functioneren behoorlijk verstoren.

Heb je chronische hielpijn, maak dan nu een afspraak bij Hielpijncentrum Achterhoek.

Binnen drie werkdagen het eerste consult

Je vult jouw contactgegevens in, waarna wij binnen één werkdag contact met je opnemen. Vervolgens streven wij ernaar om de intake binnen drie werkdagen met je te plannen.

Voor het inschakelen van specialistische hielpijnzorg is een verwijzing van jouw huisarts niet nodig.

Intake en echografisch onderzoek

Tijdens de intake vertel je wat de hielproblemen zijn en hoe lang je deze klachten al hebt. Jouw fysiotherapeut doet een functieonderzoek en vraagt je naar de behandelmethoden die al zijn toegepast en met welke regelmaat. Verder maakt jouw therapeut een volledige analyse van jouw situatie, leefstijl, gewicht, sport en werkzaamheden.

Vervolgens maakt de fysiotherapeut – tijdens de intake of een vervolgafspraak – een echo van het probleemgebied. Tijdens dit echografisch onderzoek beoordeelt jouw therapeut de conditie van het peesmateriaal, omliggende weefsels en de hiel. Een echo biedt veel meerwaarde omdat op deze manier goed te zien is wat een spier onder beweging doet en zijn eventuele afwijkingen snel vast te stellen.

Onze therapeuten zijn volledig gekwalificeerd in echografie en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren en interpreteren van echografisch onderzoek.

Diagnose en behandelplan op maat

Op basis van het gesprek en het (echografisch) onderzoek formuleert jouw fysiotherapeut het maatwerk-behandelplan. Hierbij vinden wij het heel belangrijk dat wij je goed en duidelijk informeren over de gekozen behandelmethodes en de wederzijdse verwachtingen.

Als jouw hielprobleem ook behandeld moet worden door onze podotherapeut, dan heb je binnen een korte termijn een vervolgafspraak met hem. Na podotherapeutisch onderzoek krijg je bijvoorbeeld schoenadvies, podotherapeutische inlays (zooltjes) of advies over jouw loophouding en -stijl. Juist de combinatie van podotherapie en fysiotherapie is bewezen effectief bij de behandeling van hielproblemen.

Evaluatie

Tussentijds toetsen we regelmatig de voortgang van jouw herstel. Als blijkt dat de behandeling onvoldoende aanslaat, past jouw therapeut het behandelplan aan en kiest een andere of aanvullende behandelmethode.

Is verdere assistentie nodig van onze externe partners, dan hebben wij korte lijnen voor collegiaal overleg. Wij helpen je vlot en professioneel!