Sportschoenadvies

Sportschoenadvies2023-08-03T09:15:05+00:00

Ben je enthousiast sporter? Jouw voeten, banden, knieën en gewrichten krijgen nogal wat klappen te verwerken tijdens een wedstrijd of training. De podotherapeut kan je specifiek advies geven over goede sportschoenen. Hij houdt hierbij rekening met veel variabelen: het type demping dat je nodig hebt, het type sport dat je beoefent, jouw gewicht en de loopanalyse (landing op de voorvoet, middenvoet, hiel, afwikkeling van de voet).

Bij hielproblemen – zoals hielspoor of de ziekte van Sever – zoomt de podotherapeut uiteraard speciaal op jouw klacht in om deze te verminderen of te verhelpen. Na het podotherapeutisch onderzoek ontvang je een sportschoenadvies op maat.

Sportschoenadvies voor specifieke doelgroepen:

 • Hardlopers
  Elk kwartaal houdt de podotherapeut spreekuur bij Easy Running in Doetinchem. Hij kijkt op jouw verzoek mee bij de loopanalyse, geef je trainingsadvies en assisteert bij de aanschaf van hardloopschoenen die perfect bij jouw voetstand en -afwikkeling passen.
 • Kinderen
  Vaak sporten kinderen op een harde ondergrond of op blote voeten (turnen), terwijl de groeischijven nog volop in ontwikkeling zijn. Door overbelasting vanwege de harde ondergrond of explosieve sporten, ontstaan vaak problemen aan de kinderhiel . Een ontsteking aan de groeischijf (ziekte van Sever) kan door de fysiotherapeut in combinatie met de podotherapeut worden behandeld om pijnklachten te verminderen of te verhelpen. Naast het geven van rekoefeningen en schoenadvies zijn podotherapeutische inlays  vaak onderdeel van het behandelplan.
 • Wandelaars
  Afhankelijk van de duur, de intensiteit van de wandelingen en de uitslagen van het voetonderzoek (type voet, stand voet, loopanalyse) geeft de podotherapeut advies over de beste wandelschoenen en -sokken. Ook geeft hij belastingsadvies en tips voor het opbouw van jouw wandeltraining (bijvoorbeeld bij het trainen voor de vierdaagse), zodat je verantwoord van start gaat.
 • Voetballers
  Voetbalschoenen zijn in de meeste gevallen te smal en geven onvoldoende demping. Tel daarbij op dat voetballers veelal op harde velden en/of kunstgras sporten: een combinatie die kan leiden tot (chronische) overbelastingsklachten aan spieren en pezen . De podotherapeut geeft speciaal sportschoenadvies om jouw hielklachten te voorkomen of te verhelpen.

Naast schoenadvies geeft de podotherapeut ook belastingsadvies. Hierdoor weet je hoelang en intensief u mag trainen, hoe je jouw voet beter kunt bewegen en de voetafwikkeling kunt optimaliseren. Ook geeft hij je – in aanvulling op de behandeling door de fysiotherapeut – rekoefeningen om de pezen krachtiger en flexibeler te maken. Alles is erop gericht om goede voorwaarden te creëren voor een goed herstel van uw hielproblemen!