Blog

>Blog
Blog2023-11-24T13:18:11+00:00

Op deze pagina vind je onze blogartikelen. Alles wat met hielpijn te maken heeft en meer!

Hallux valgus, een knobbel aan de grote teen. Trainen of toch opereren?

Wat zijn de symptomen, oorzaken en welke behandelmogelijkheid heeft de voorkeur? Trainen of toch opereren? Alex vertelt je meer.

Lees meer

Een peesplaatontsteking zorgt voor stekende pijn onder je voet. 

Kenmerken bij een peesplaatontsteking is een stekende pijn onder je voet. Als je ’s ochtends of na langdurig zitten voor het eerst op je voet staat is dit pijnlijk. Het is te vergelijken met ochtendstijfheid.

Lees meer
blogstyling

Voetentraining is de basis voor stabiliteit in jouw lichaam, 5 oefeningen op een rij.

Voetentraining, misschien niet voor iedereen even bekend maar steeds meer in opkomst. Wij geven je 5 oefeningen op een rij, stap voor stap training voor jouw voet.

Lees meer

Een weber fractuur, wat is het nou precies?

Benieuwd of je te maken hebt met een weber fractuur? Een weber fractuur is een breuk in de enkel. Wij vertellen meer over de oorzaak, behandeling en wat de specialisten van Hielpijncentrum Achterhoek kunnen betekenen.

Lees meer

De zomer is voorbij, maar hoe kies je de juiste schoenen?

Wanneer je te maken hebt met hielklachten is het belangrijk om de juiste afwikkeling te hebben in je schoenen. De pasvorm moet geschikt zijn voor je voeten. Mark vertelt je waar je nog meer op moet letten.

Lees meer

Hielpijn? Medical taping, een voetbrace of nachtspalk kan uitkomst bieden.

Medical taping is voor meerdere klachten in te zetten, vaak wordt het tijdelijk toegepast. Een voetbrace of nachtspalk kan ook een keuze zijn van de specialist wanneer dit beter aansluit bij je klachten.

Lees meer

Een botuitsteeksel achter op jouw hiel of een Haglundse exostose? Totaal verschillend of toch hetzelfde?

Een Haglundse exostose is een botuitsteeksel aan de achterzijde van het hielbeen, oftewel de hak. Kortweg wordt het ook wel Haglund genoemd en kan ontstaan door wrijving aan de hak.

Lees meer

Klachten na een wandelvierdaagse, wat kun je doen?

De Achterhoekse Wandel4daagse is voorbij, de wandelaars hebben weer vele kilometers afgelegd. Wij vertellen meer over veelvoorkomende blessures, behandelmogelijkheden en eindigen met tips voor de volgende vierdaagse.

Lees meer

Bultjes aan de onderkant van je voeten? Dit is een kenmerk van de ziekte van Ledderhose.

De ziekte van Ledderhose wordt ook wel morbus Ledderhose genoemd. Er zijn verdikkingen onder de voet ontstaan, je kunt knobbels zien of voelen aan de peesplaat. Het komt meestal voor bij mensen van middelbare leeftijd of ouder en doorgaans meer bij mannen dan vrouwen.

Lees meer

Wat is EPTE?

Voor chronische hielproblemen waarbij andere behandelmethodes onvoldoende resultaten hebben opgeleverd, is er nu de behandelmethode EPTE (Percutane Electrolyse Therapie). De innovatieve methode geeft – wetenschappelijk bewezen – goede resultaten.

Lees meer

Last van hielpijn? De schoen is de basis.

Hielpijn kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijke is oom een schoen te vinden die bij jouw klachten past, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Lees meer