Podotherapeut

Podotherapeut2019-11-29T11:05:58+00:00

Mark Scheurs, (sport)podotherapeut

Innovatie en data-analyse: de speerpunten van podotherapeut Mark. Na zijn opleiding tot algemeen podotherapeut heeft Mark de specialisatie tot sportpodotherapeut inmiddels bijna afgerond. Hiermee kan Mark niet alleen in de breedte podotherapeutisch onderzoek doen en advies geven maar ook specifiek bij sporters met hielproblemen.

Mark vindt het belangrijk om aandachtig te luisteren naar de klachtformulering van zijn patiënten en – na onderzoek – een heldere uitleg te geven over het behandelplan. Naast de menskant is Mark bovendien enthousiast over het analytische deel van zijn vak: meten, onderzoeken en het finetunen van podotherapeutische behandelingen op basis van data.

Elke patiënt en elke voet is anders. Mark houdt zich daarom intensief bezig met innovaties binnen zijn vakgebied: het ontwikkelen van producten en 3D-technieken. Hiermee wordt het maatwerk binnen de podotherapie steeds verder gefinetuned.

Ook naast zijn werk is Mark actief in de data-analyse. Als professioneel wielrenner heeft hij volop ervaring in het interpreteren van data, zoals trainings- en wedstrijdmetingen. Nu hij minder tijd heeft voor het wielrennen, geniet Mark van hardloop-workouts in het bos. Natuurlijk met een smartwatch om zijn pols voor de broodnodige data.