Schoenadvies

Schoenadvies2019-05-20T08:01:19+00:00

Schoenen die niet de juiste pasvorm hebben, onvoldoende demping of steun geven, kunnen bijdragen aan het ontstaan of verergeren van hielproblemen. De podotherapeut adviseert u over de schoenen die perfect bij uw voettype en looppatroon passen. Zodat uw klachten verminderen en zelfs worden verholpen.

Via een 3D-scan meet de podotherapeut de lengte en breedte van de voet heel nauwkeurig op. Op basis hiervan adviseert hij u over:

  • De pasvorm van de schoen. Hoe beter de schoen aansluit, hoe beter dit is voor de beweeglijkheid van uw voet.
  • Eigenschappen van de voet: welke demping is er nodig bij uw voet. Podotherapeutische inlays (zooltjes) zorgen voor stevigheid en een goede afwikkeling. Welke schoen past hierbij?
  • Stevige hielkap: hierdoor wordt de werking van de zool versterkt;
  • Uitneembaar voetbed;
  • Verstelbare sluiting: ook weer voor een optimale pasvorm.

Na het onderzoek geeft uw podotherapeut gedetailleerd schoenadvies mee. Op basis hiervan kan een goede schoenadviseur u verder helpen bij uw aankoop. Vindt u het lastig om de juiste keus te maken? Onze podotherapeut houdt maandelijks schoenmodespreekuur bij Schoenmode Jeannette in Gaanderen.

Als confectieschoenen niet volstaan, dan heeft de podotherapeut rechtstreeks contact met de orthopedisch schoenmaker van onze partner Voetmax. Hier kan een volledig op maat gemaakte schoen voor u worden aangemeten. Uw voetzorg is altijd vlot en goed geregeld!