Schoenadvies

Schoenadvies2023-08-03T09:12:39+00:00

Schoenen die niet de juiste pasvorm hebben, onvoldoende demping of steun geven, kunnen bijdragen aan het ontstaan of verergeren van hielproblemen. De podotherapeut adviseert je over de schoenen die perfect bij jouw voettype en looppatroon passen. Zodat jouw klachten verminderen en zelfs worden verholpen.

Via een 3D-scan meet de podotherapeut de lengte en breedte van de voet heel nauwkeurig op. Op basis hiervan adviseert hij je over:

  • De pasvorm van de schoen. Hoe beter de schoen aansluit, hoe beter dit is voor de beweeglijkheid van jouw voet.
  • Eigenschappen van de voet: welke demping is er nodig bij jouw voet. Podotherapeutische inlays (zooltjes) zorgen voor stevigheid en een goede afwikkeling. Welke schoen past hierbij?
  • Stevige hielkap: hierdoor wordt de werking van de zool versterkt;
  • Uitneembaar voetbed;
  • Verstelbare sluiting: ook weer voor een optimale pasvorm.

Na het onderzoek geeft jouw podotherapeut gedetailleerd schoenadvies mee. Op basis hiervan kan een goede schoenadviseur je verder helpen bij jouw aankoop. Vind je het lastig om de juiste keus te maken? Onze podotherapeut houdt maandelijks schoenmodespreekuur bij Schoenmode Jeannette in Gaanderen.

Als confectieschoenen niet volstaan, dan heeft de podotherapeut rechtstreeks contact met de orthopedisch schoenmaker van onze partner Voetmax. Hier kan een volledig op maat gemaakte schoen voor je worden aangemeten. Jouw voetzorg is altijd vlot en goed geregeld!