Zooltjes – podotherapeutische inlays

>>>Zooltjes – podotherapeutische inlays
Zooltjes – podotherapeutische inlays2023-08-03T09:16:38+00:00

Zooltjes of steunzolen: hoe je ze ook noemt, binnen Hielpijncentrum Achterhoek kun je uitstekend terecht voor (sport)zolen waarmee je jouw voeten een nauwkeurige correctie geeft, zodat deze op een verantwoorde manier worden belast. Overigens gebruiken wij het liefst de term podotherapeutische inlays.

Maatwerk in aanpak en meting

Hielpijn vraagt om maatwerk, zowel door de fysiotherapeut als de podotherapeut. Elk type klacht, elk voettype en de fase waarin de klacht zich bevindt heeft een andere aanpak nodig. Voor advies op maat combineert de podotherapeut zijn onderzoek (loopanalyse, scan, voetonderzoek) met die van de fysiotherapeut (echo, functieonderzoek, gesprek).

De podotherapeut meet jouw voeten via een 3D-scan, waardoor de inlays tot op de millimeter nauwkeurig worden gemaakt. Door de perfecte aansluiting bij jouw voet en looppatroon creëert de inlay een betere drukverdeling en worden hiel, pezen en spieren minder belast.

Sportinlays en inlays voor kinderen

Ben je een enthousiaste sporter, dan maakt de podotherapeut speciale sportinlays voor je met extra grip en demping. Ook voor kinderen die veel sporten of hielklachten hebben, zijn podotherapeutische inlays heel geschikt om hielpijn te voorkomen of te verminderen.

Het effect van podotherapeutische inlays

Door het gebruik van podotherapeutische inlays ontstaat:

  • Optimale demping
  • Stabiliteit aan banden, spieren en gewrichten
  • Correctie van voet of houding waardoor jouw spier en gewrichten optimaal mogelijk kunnen bewegen
  • Verlichting of voorkomen van hielproblemen

Bij de aanmeting en productie van podotherapeutische inlays gebruikt de podotherapeut de nieuwste innovaties in aanmeting en productie. Bovendien sluit de podotherapeutische behandeling naadloos aan bij die van de fysiotherapeut: je bent verzekerd van de beste hielzorg