Hielpijn heeft veel verschillende oorzaken, iedere oorzaak heeft een specifieke behandelmogelijkheid. Medical taping, een voetbrace of nachtspalk kunnen de oplossing zijn voor jouw klacht. Wij van Hielpijncentrum Achterhoek vertellen je meer over de behandelmogelijkheden en wat wij voor je kunnen betekenen.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk is het altijd wenselijk om samen met een specialist te kijken wat de meest geschikte behandeling is voor jouw klachten.

Medical taping

Medical taping is voor meerdere klachten in te zetten. Vaak wordt het tijdelijk toegepast, bijvoorbeeld wanneer je te maken heeft met een kortstondige blessure of aan het wachten bent op jouw steunzolen. Daarnaast is het ook toepasbaar bij een verminderd vetkussen, ook wel fatpad klachten genoemd. De tape wordt aangebracht rondom de hiel om zo het vetkussen dikker te maken en meer demping te creëren. De tape ondersteunt op een natuurlijke manier, het is vergelijkbaar met een gelkussentje. “Wanneer je pees gerelateerde hielklachten hebt kan medical taping ook uitkomst bieden”, zegt Mark podotherapeut bij Hielpijncentrum Achterhoek. Medical taping zorgt voor extra stabiliteit en heeft een hoog draagcomfort. Je kunt er mee douchen en het heeft geen effect op het draagcomfort van jouw schoenen.

Voetbrace

Een voetbrace kan een keuze zijn van de specialist wanneer de klachten die je hebt hier het beste op aansluiten. Met een voetbrace heb je een zelfde effect als taping, het voordeel is dat je het zelf aan en af kunt doen. Het zorgt ervoor dat de voet wordt ontlast en de rust krijgt die het nodig heeft. Een voetbrace is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De podotherapeut kan je advies geven in wat het beste bij jouw klacht past. Het nadeel van een voetbrace is wel dat het slecht past in jouw schoeisel, daardoor heeft het ook geen hoog draagcomfort.

Nachtspalk

Zoals de naam al aangeeft wordt de nachtspalk in de nacht gedragen. Er wordt voor een nachtspalk gekozen als je te maken heeft met ochtendstijfheid. ’s Nachts hangt jouw voet slap en de peesplaat is ontspannen. Wanneer je opstaat wordt de spanning vergroot en nemen de klachten toe. De nachtspalk zorgt ervoor dat de pees wordt ontlast en in een hoek van 90 graden blijft. Naast een nachtspalk kan de Strassburg sock ook oplossing bieden voor in de nacht. De Strassburg sock is een lange sok, die ’s nachts of in periodes van rust wordt gedragen. De sok heeft een verstelbaar bandje dat zorgt voor een gecontroleerde rek aan jouw peesplaat. Dit zorgt voor het zelfde effect als een nachtspalk maar is gebruiksvriendelijker.

Wat kunnen wij bij Hielpijn Centrum Achterhoek betekenen?

Voor alle behandelmogelijkheden die hierboven benoemd staan kun je terecht bij Hielpijn Centrum Achterhoek. De podotherapeut of fysiotherapeut kunnen samen met je kijken welke behandeling het beste past bij jouw klachten. Belangrijk te weten is dat het vaak een combinatie van oplossingen is die bijdragen aan het herstel van hielpijn, niet één oplossing op zichzelf. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Kom dan langs bij de specialisten van Hielpijn Centrum Achterhoek, wij gaan samen met je op zoek naar een passende oplossing.